Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Τα σπιτάκια των γραμμάτων


Με τα σπιτάκια των γραμμάτων οι μαθητές επικεντρώνονται στον εντοπισμό λέξεων που αρχίζουν από συγκεκριμένο γράμμα, καλλιεργώντας τη φωνολογική ενημερότητα. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό τους.


Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του κάθε γράμματος δίνονται λευκές καρτέλες (σελ. 38) στα παιδιά στις οποίες γράφουν και εικονογραφούν λέξεις που ξεκινούν με το γράμμα αυτό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε τις σελίδες 39-62, στις οποίες υπάρχουν γραμμένες οι λέξεις και χρειάζονται μόνο οι εικόνες. Στη συνέχεια, οι καρτέλες κόβονται περιμετρικά και τοποθετούνται στα έξι ορθογώνια του αντίστοιχου σπιτιού. 

Εκτυπώστε τα σπιτάκια σε χρωματιστά φύλλα για να υπάρξει αντίθεση με τις καρτέλες. Στο έγγραφο υπάρχουν και σπιτάκια με τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα, καθώς και τους συνδυασμούς αυ και ευ. 

Φτιάξτε το Αλφαβητοχώρι, τοποθετώντας όλα μαζί τα σπιτάκια σε κάποιο σημείο μέσα στην τάξη, για να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς για τα παιδιά. Εναλλακτικά, κάντε ένα βιβλίο με αυτά, που θα αποτελέσει υλικό της δανειστικής βιβλιοθήκης. Τέλος, δημιουργήστε φανταστικές ιστορίες με τις λέξεις που κατοικούν σε κάθε σπιτάκι.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις