Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Αριθμογραμμή 1-10


Χρησιμοποιούμε τις αριθμογραμμές για να διευκολύνουμε τα παιδιά στην αισθητοποίηση των αριθμών. Οι αριθμογραμμές που περιλαμβάνουν ποσότητες με δομημένη μορφή βοηθούν τους μαθητές να αντιστοιχίσουν το πλήθος που εκφράζει ο κάθε αριθμός με το σύμβολο.
  

Η συγκεκριμένη αριθμογραμμή αξιοποιεί τα τουβλάκια κατασκευών. Αυτό το οικοδομικό υλικό είναι προσφιλές στα παιδιά, επομένως κάνει πιο εύκολη την κατάκτηση της νέας γνώσης. Ο κάθε αριθμός παρουσιάζεται με έναν πύργο, ο οποίος έχει φτιαχτεί από τουβλάκια του ίδιου χρώματος και συνοδεύεται από το αντίστοιχο αριθμητικό σύμβολο.

Εκτυπώστε τις δύο καρτέλες με τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 σε μέγεθος Α4 για το σπίτι και σε μέγεθος Α3 για την τάξη. Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις