Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Αριθμογραμμή 1-10


Χρησιμοποιούμε τις αριθμογραμμές για να διευκολύνουμε τα παιδιά στην αισθητοποίηση των αριθμών. Οι αριθμογραμμές που περιλαμβάνουν ποσότητες με δομημένη μορφή βοηθούν τους μαθητές να αντιστοιχίσουν το πλήθος που εκφράζει ο κάθε αριθμός με το σύμβολο.
  

Η συγκεκριμένη αριθμογραμμή αξιοποιεί τα τουβλάκια κατασκευών. Αυτό το οικοδομικό υλικό είναι προσφιλές στα παιδιά, επομένως κάνει πιο εύκολη την κατάκτηση της νέας γνώσης. Ο κάθε αριθμός παρουσιάζεται με έναν πύργο, ο οποίος έχει φτιαχτεί από τουβλάκια του ίδιου χρώματος και συνοδεύεται από το αντίστοιχο αριθμητικό σύμβολο.

Εκτυπώστε τις δύο καρτέλες με τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 σε μέγεθος Α4 για το σπίτι και σε μέγεθος Α3 για την τάξη. Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις