Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Βοηθήματα γραφής


Ο δυσανάγνωστος γραφικός χαρακτήρας μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι το παιδί δεν έχει αναπτύξει επαρκώς τη λεπτή του κινητικότητα, είτε στη δυσλειτουργική σύλληψη του μολυβιού, είτε ακόμα και στον συνδυασμό των παραπάνω. Για να διευκολύνετε τα παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο λειτουργική λαβή, όπως είναι η τριποδική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα βοηθήματα γραφής.



Το πρώτο βοήθημα γραφής έχει τρεις πτυχές, επιτρέποντας στο παιδί να πιάσει το μολύβι με τα τρία του δάχτυλα και μάλιστα ελαχιστοποιώντας την ασκούμενη πίεση.


Το συγκεκριμένο βοήθημα γραφής έχει τρεις θήκες δαχτύλων, έτσι ώστε το παιδί να τοποθετεί τα δάχτυλά του μέσα σε αυτές.


Το τρίτο βοήθημα γραφής δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να πιάσει το μολύβι με τα τρία του δάχτυλα ενώ με τα υπόλοιπα αγκαλιάζει την άλλη άκρη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις