Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Αφίσες με τα είδη γωνιών


Η μαθηματική ορολογία δυσκολεύει τους μαθητές, διότι το λεξιλόγιο που περιέχεται είναι συχνά άγνωστο γι' αυτούς. Επομένως, χρειάζεται να βρούμε τρόπους προσέγγισης, μέσα από την οπτικοποίηση και τη σύνδεσή της με άλλα σημεία αναφοράς, τα οποία είναι περισσότερο οικεία στα παιδιά.


Στην περίπτωση των γωνιών, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον βασικό χαρακτήρα από το κλασικό παιχνίδι Pac-Man. Πέρα από τις αφίσες παρουσίασης των γωνιών, στις σελίδες 8 και 9 του αρχείου θα βρείτε ασπρόμαυρα πρότυπα για να τα χρωματίσουν οι μαθητές και να τα κολλήσουν στα τετράδιά τους.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις