Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κάρτες δημιουργικής αφήγησης


Οι κάρτες Dixit χαρακτηρίζονται από φαντασία, δημιουργικότητα και ιδιαίτερη καλαισθησία. Γι' αυτόν τον λόγο μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή αφορμή για παραγωγή ιστοριών.


Εκτυπώστε και πλαστικοποιήστε τις 120 κάρτες του αρχείου. Δώστε τις στα παιδιά για να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες σε ζευγάρια, ατομικά ή μικρές ομάδες. Με τις κάρτες αυτές τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, εξασκούνται στην αφήγηση και την περιγραφή. Από το περιεχόμενο των καρτών κινητοποιούνται ιδιαίτερα ακόμα και όσα δυσκολεύονται στην παραγωγή λόγου.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις