Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Διακόσμηση πόρτας: χιονάνθρωποι έξω από σπιτάκι


Πέρα από το δέντρο, χρειαζόμασταν και κάτι άλλο να θυμίζει Χριστούγεννα. Βέβαια ήθελα μια διακόσμηση που να μπορούμε να την κρατήσουμε και μετά τις διακοπές. Οπότε ένα χειμωνιάτικο τοπίο είναι ό,τι πρέπει.


Μετράτε τις διαστάσεις της πόρτας και κόβετε ανάλογα το ανοικτό καφέ χαρτί του μέτρου. Παίρνετε ένα μαύρο κάνσον χαρτόνι διαστάσεων 50x70 εκατοστών και σε αυτό κολλάτε τέσσερα κίτρινα χαρτόνια μεγέθους Α4. Σε άσπρο χαρτόνι σχεδιάζετε το χιόνι και το κολλάτε πάνω από το παράθυρο. 

Για τον ουρανό χρειάστηκα δύο γαλάζια χαρτιά βελουτέ 50x70 εκατοστών, τα τοποθέτησα κάθετα, τα ένωσα με χαρτοταινία από πίσω και τα έκοψα βάσει του πλάτους της πόρτας. Υπολόγισα τη μέση και έκοψα μια μύτη για να γίνει η σκεπή. Για να τονιστεί η σκεπή έβαλα δύο λωρίδες από μαύρο χαρτόνι πλάτους 5 εκατοστών. Για νιφάδες χιονιού πήρα άσπρα πομ πομ και τα κόλλησα με σιλικόνη στον ουρανό.

Για το χιόνι στο έδαφος βάζετε μια φαρδιά λωρίδα από άσπρο χαρτόνι, το οποίο κόβετε σε μεγάλο κυματισμό. Για τους χιονάνθρωπους χρειάζεστε πέντε κύκλους από άσπρο χαρτόνι (για πατρόν χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο πιάτο),
19 μαύρα κυκλάκια (για πατρόν παίρνετε ένα καπάκι από μπουκάλι), δύο πορτοκαλί τρίγωνα για μύτες, ένα μαύρο καπέλο, τέσσερα καφέ ξύλα για χέρια και πράσινη τσόχα για κασκόλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις