Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Πλαστελίνη με άρωμα κανέλας


Οι δημιουργίες με την πλαστελίνη ενθουσιάζουν τα παιδιά και ταυτόχρονα εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Αρωματίζοντας μάλιστα στην πλαστελίνη με κανέλα, τα εντάσσει στο πνεύμα των ημερών.

Μπορείτε να φτιάξετε την πλαστελίνη ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή: Σε μια κατσαρόλα βάλτε να βράσει μία κούπα νερό, κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και μία κουταλιά της σούπας λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε μία κούπα αλεύρι, μισή κούπα αλάτι, δύο κουταλιές ξινό και δύο κουταλιές κανέλα. 



Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα και κατεβάστε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει λίγο, ζυμώστε ώστε να αποκτήσει την υφή της πλαστελίνης. Προσθέστε αλεύρι σε περίπτωση που κολλάει στα χέρια σας.

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας εργαλεία γλυπτικής φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για δημιουργική γραφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις