Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Αλφάβητο Braille


Το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών ή αλλιώς ο κώδικας Braille χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο έξι θέσεων. Στις θέσεις αυτές τοποθετούνται κουκκίδες, από τον συνδυασμό των οποίων προκύπτουν τα γράμματα. Η ανάγλυφη αναπαράσταση των γραμμάτων επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν κείμενα μέσω της ψηλάφησης των στιγμών με τα δάχτυλα.


Εκτυπώστε τις κάρτες, πλαστικοποιήστε και κόψτε τις περιμετρικά. Στη συνέχεια, κόψτε κυκλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών από τσόχα, φύλλο φελλού, χαρτόνι οντουλέ, γυαλόχαρτο ή αφρώδες φύλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και κουμπιά ανάλογης διαμέτρου. Τοποθετήστε τα με σιλικόνη στις προβλεπόμενες θέσεις, προκειμένου οι κάρτες να αποκτήσουν ανάγλυφη όψη. Χρησιμοποιήστε τις για την εκμάθηση του αλφαβήτου σε μαθητές με προβλήματα όρασης. Συνδυάστε τις κάρτες με λέξεις αναφοράς π.χ. αστέρι για το "α", για καθεμία από τις οποίες θα προσκομίζετε το αντίστοιχο αντικείμενο σε μικρογραφία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Τα τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις