Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Αφίσες με τα δίψηφα σύμφωνα


Στην Α' δημοτικού μετά την ενσυνείδητη επεξεργασία των γραμμάτων, συνεχίζουμε με τα δίψηφα. Τα δίψηφα σύμφωνα είναι δύο σύμφωνα μαζί, που όμως προφέρονται σαν ένας φθόγγος.


Πιο συγκεκριμένα, είναι τα παρακάτω: μπ, ντ, τσ, τζ, γκ και γγ. Για τη διδασκαλία τους προτείνεται να αναρτηθούν σχετικές αφίσες στην τάξη, ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τα παιδιά.

Οι αφίσες περιέχουν λέξεις που ξεκινούν ή περιέχουν τα δίψηφα σύμφωνα, καθώς και αντίστοιχες εικόνες. Τα δίψηφα είναι σε κόκκινο χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη λέξη και να γίνονται γρήγορα αντιληπτά από τα παιδιά. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ο συγκεντρωτικός πίνακας, στον οποίο υπάρχουν οι αφίσες με τα φωνήεντα, τα δίψηφα φωνήεντα, τα δίψηφα σύμφωνα και τους συνδυασμούς αυ και ευ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις