Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Αφίσες με τους συνδυασμούς αυ - ευ


Συχνά τα φωνήεντα α και ε εντοπίζονται μέσα σε λέξεις να συνοδεύονται από το ύψιλον. Τότε σχηματίζονται οι συνδυασμοί αυ = αφ ή αβ και ευ = εφ ή εβ. Σε περίπτωση που τονίζονται, ο τόνος μπαίνει πάντα στο ύψιλον.


Οι συνδυασμοί αυ και ευ έγιναν αφίσες με κερασάκια για να μπορέσουν τα παιδιά να τους θυμούνται καλύτερα. Τοποθετήστε τες στη γωνιά με τις αφίσες που περιέχουν την αλφαβήτα, τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση έγινε από τη Γαλήνη Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις