Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Πρόγραμμα αλληλογραφίας μεταξύ σχολείων


Η αλληλογραφία μεταξύ σχολείων είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί η επικοινωνία μαθητών από διαφορετικά μέρη. Μέσω αυτής καλλιεργείται ο γραπτός λόγος των παιδιών. Παράγονται αυθεντικά κείμενα και ανταλλάσσονται πληροφορίες για τον τόπο και τη ζωή των κατοίκων. Ενεργοποιείται το ενδιαφέρον των μαθητών, διότι εμπλέκονται στη διαδικασία μάθησης.


Για να μπείτε στη λίστα αρκεί να κάνετε κλικ εδώ και να καταγράψετε στοιχεία όπως το όνομα του σχολείου σας, το τηλέφωνο, την τάξη ή το τμήμα που επιθυμεί να συμμετέχει, τη διεύθυνση αλληλογραφίας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.



Στη λίστα μπορούν να ενταχθούν δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, ειδικά σχολεία, νηπιαγωγεία, ειδικά νηπιαγωγεία, τμήματα υποδοχής και τμήματα ένταξης της Ελλάδας και του εξωτερικού.



Η λίστα με τα διαθέσιμα σχολεία θα είναι ανοικτή για να ανανεώνεται συνεχώς. Από αυτήν θα επιλέγετε το σχολείο με το οποίο θέλετε να αλληλογραφήσετε και αφότου οι εκπαιδευτικοί των τάξεων έρθουν σε αρχική συνεννόηση (τηλεφωνικά ή μέσω email), θα ακολουθεί η αλληλογραφία μεταξύ των μαθητών. 







4 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Πολύ όμορφη η ιδέα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια προθεσμία ή μπορεί να ενταχθεί ένα σχολείο σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο στη συγκεκριμένη λίστα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την υπέροχη ιδέα! Υπάρχει κάποια προθεσμία υποβολής της φόρμας ή μπορούμε και μέσα στη χρονιά να ξεκινήσουμε την αλληλογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Να είστε καλά! Δεν έχει οριστεί προθεσμία, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών.

      Διαγραφή

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις