Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, διαβάσαμε το απόσπασμα από το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου "Τα Ελληνάκια" που βρίσκεται στο Ανθολόγιο της Α' και Β' δημοτικού και συγκεκριμένα στις σελίδες 125-127.
Στη συνέχεια, χρωματίσαμε τις εικόνες που το περιγράφουν και τις τοποθετήσαμε με τη σειρά για να ανασυνθέσουμε την ιστορία.
Τέλος, δέσαμε τις εικόνες σε βιβλίο, βάζοντας για οπισθόφυλλο ένα μπλε χαρτόνι και προσθέτοντας διαφάνειες μπροστά και πίσω. Με τον διακορευτή κάναμε τρύπες στην αριστερή τους πλευρά, περάσαμε ένα μπλε σύρμα πίπας και το στερεώσαμε στο πίσω μέρος του βιβλίου.
Μπορείτε να βρείτε εδώ το αρχείο με τις εικόνες της Γαλήνης Γκαλά. Δείτε την υλοποίηση της δραστηριότητας και από το ιστολόγιο της Γαλήνης Ιδέες για δασκάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις