Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα χεράκι παρακαλώ


Με τους πίνακες καθηκόντων τα παιδιά γίνονται πιο υπεύθυνα και αυτόνομα, καθώς αναλαμβάνουν αρμοδιότητες.

Για να φτιάξουμε τον συγκεκριμένο πίνακα, εκτυπώνουμε τις παλάμες, τις πλαστικοποιούμε και τις κόβουμε περιμετρικά. Γράφουμε σε αυτές τα ονόματα των παιδιών χρησιμοποιώντας ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Στη συνέχεια, κάνουμε μία τρύπα στο επάνω μέρος τους χρησιμοποιώντας έναν διακορευτή. Τοποθετούμε τη μία παλάμη επάνω στην άλλη και περνάμε έναν κρίκο από το άνοιγμά που δημιουργήθηκε.

Ύστερα, εκτυπώνουμε και πλαστικοποιούμε την ταμπέλα “Ένα χεράκι παρακαλώ”. Την τοποθετούμε στον τοίχο και από κάτω βάζουμε τις παλάμες, περνώντας τον κρίκο που τις συνδέει μέσα από ένα καρφάκι. Κάθε μέρα αλλάζουμε την αρχική παλάμη κι έτσι το επόμενο παιδί αναλαμβάνει τον ρόλο του βοηθού της τάξης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς σβήνουμε τα ονόματα που γράψαμε επάνω στις πλαστικοποιημένες παλάμες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά την επομένη. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Υπάρχει και η έγχρωμη μορφή, αλλά καλύτερα να εκτυπώσετε τις παλάμες σε χρωματιστά φύλλα. Οι εικόνες είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις