Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Επιτραπέζιο με την αλφαβήτα


Με τα επιτραπέζια παιχνίδια οι μαθητές προσεγγίζουν τη γνώση με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Έχοντας ως κίνητρο να παίξουν, κινητοποιούνται και τελικά μαθαίνουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά σε σχέση με άλλους τρόπους.
Στο αρχείο θα βρείτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τα γράμματα της αλφαβήτας, κεφαλαία και πεζά. Το παιχνίδι παίζεται ως εξής: Όλοι οι παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στην "Αρχή" (για πιόνια μπορούν να χρησιμοποιήσουν μικρές γόμες ή ξύστρες). Ρίχνουν το ζάρι και μετακινούνται τόσες θέσεις όσες δείξει αυτό. Κάθε φορά καλούνται να πουν πώς "φωνάζει" το γράμμα. Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στο "Τέλος".
Εναλλακτικά, οι παίκτες μπορούν να ονομάσουν το γράμμα, να πουν μια λέξη που να ξεκινάει από αυτό ή μια λέξη που να το περιέχει.
Μπορείτε βέβαια να μετατρέψετε το παιχνίδι σε επιδαπέδιο. Εκτυπώνετε τα γράμματα σε κυκλάκια που υπάρχουν εδώ και τα τοποθετείτε με χαρτοταινία στο πάτωμα με τέτοιον τρόπο όπως δείχνει η εικόνα παραπάνω. Κάθε φορά επιλέγετε είτε τα πεζά, είτε τα κεφαλαία, είτε και τα δύο μαζί. Την αρχή και το τέλος βρείτε τα στο αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις