Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερολόγιο για την τάξη


Τα διαδραστικά ημερολόγια βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του χρόνου, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή διαδικασία σχηματισμού της ημερομηνίας. Οπότε είναι χρήσιμο να τα τοποθετούμε σε σημείο που να είναι εύκολα προσβάσιμο για τα ίδια.


Εκτυπώνετε το ημερολόγιο σε μέγεθος Α3 και το πλαστικοποιείτε. Κολλάτε τέσσερα φακελάκια στη δεύτερη σελίδα, στη θέση όπου βρίσκονται τα πλαίσια. Σε καθένα από αυτά τοποθετείτε τα αντίστοιχα καρτελάκια και γράφετε τι περιέχουν (δηλαδή ημέρες, ημερομηνίες, μήνες, χρονολογίες). Χρησιμοποιείτε ταινία velcro για να μετακινείτε κάθε φορά τα καρτελάκια.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις