Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Βιβλίο δραστηριοτήτων από τσόχα


Με τα μαλακά βιβλία η μάθηση επιτυγχάνεται με παιγνιώδη τρόπο. Με τη βοήθειά τους καλλιεργείται επίσης η λεπτή κινητικότητα.
Το συγκεκριμένο χειροποίητο βιβλίο είναι φτιαγμένο από τσόχα. Περιλαμβάνει έξι δραστηριότητες για παιδιά από 2 έως 6 ετών. Με το διαδραστικό αυτό βιβλίο το παιδί μαθαίνει:
– Να διαχειρίζεται οπτικά ερεθίσματα.
– Να συγκρίνει μεγέθη.
– Να ταξινομεί αντικείμενα.
– Να βάζει αντικείμενα σε σειρές.
– Να αντιστοιχίζει αντικείμενα.
– Να αριθμεί αντικείμενα.
– Να προσανατολίζεται στον χώρο.Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε μαλακή τσόχα που είναι από 40% μαλλί και 60% βισκόζη. Αν και φτιάχνεται από ασφαλή και ανθεκτικά υλικά, συστήνεται η ενασχόληση του παιδιού με το βιβλίο να γίνεται πάνα υπό την επίβλεψη κάποιου ενήλικα.
Την κατασκευή του ανέλαβε η Γαλήνη Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις