Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο τροχός του καιρού


Εκτυπώνουμε τον τροχό, τις καρτέλες με την ονομασία των καιρικών φαινομένων και το βελάκι. Τα πλαστικοποιούμε για μεγαλύτερη αντοχή. Τοποθετούμε τις καρτέλες περιμετρικά του τροχού, σε αντιστοιχία με τα καιρικά φαινόμενα που περιγράφουν. Χρησιμοποιούμε ταινία velcro για να περιστρέψουμε κάθε μέρα το βελάκι.

Ταιριάζει να τον βάλουμε στη μεριά που είναι το ημερολόγιο της τάξης. Προτείνεται τα παιδιά να κάνουν την περιστροφή του βέλους, προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώΕάν θέλετε να τον τοποθετήσετε στην τάξη χρησιμοποιείτε μέγεθος χαρτιού Α3. Μπορείτε επίσης να τον εκτυπώσετε σε μέγεθος χαρτιού Α4 για να τον έχουν τα παιδιά στο δωμάτιό τους.

Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις