Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ο κρυμμένος θησαυρός της εκατοντάδας


Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού παίζεται με πολλές παραλλαγές. Εμείς προτιμήσαμε να το παίξουμε βρίσκοντας την εκατοντάδα.

Με ανεξίτηλο μαρκαδόρο έγραψα σε πλαστικά καπάκια τους αριθμούς από το 0 μέχρι το 100. Μου πήρε λιγότερο χρόνο από όσο νόμιζα. Έπειτα, σκόρπισα τα καπάκια σε όλη την αυλή και κάλεσα τα παιδιά να ψάξουν να τα βρουν.

Αφού τα συγκέντρωσαν, έπρεπε να τα τοποθετήσουν στη σωστή σειρά, σχηματίζοντας τον πίνακα της εκατοντάδας. Δεν τους έδωσα καμία άλλη οδηγία, ούτε τους είπα ποια στρατηγική να ακολουθήσουν ή πώς να οργανωθούν. Τους πήρε κάποιο χρόνο να δουν πώς θα ξεκινήσουν, πώς θα τα τοποθετήσουν κλπ. αλλά η όλη διαδικασία είναι που έχει σημασία.

Η κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού ήταν η εξής: Ενώ είχαν τοποθετηθεί όλα τα καπάκια, τα παιδιά παρατήρησαν ότι λείπουν τρία. Πήγαν να ξαναψάξουν στην αυλή, αλλά δε βρήκαν τίποτα. Κι εκεί που άρχισα να γράφω κρυφά τους τρεις αριθμούς σε καινούργια καπάκια, ένας μαθητής "ανακάλυψε" στην τσέπη του τα καπάκια που έλειπαν, λέγοντας "Τα έβαλα εδώ για να μην τα χάσω, κυρία"!

Εναλλακτικά, αντί για τον πίνακα της εκατοντάδας, τα παιδιά θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια αριθμογραμμή από το 0 μέχρι το 100, τοποθετώντας δηλαδή τα καπάκια στη σειρά.

Με το παιχνίδι αυτό μπορείτε να ασχοληθείτε και στο σπίτι, βρίσκοντας τις πιο απίθανες κρυψώνες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις