Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορντούρα για πίνακες


Φέτος έχουμε καινούριο πίνακα στην τάξη και σκέφτηκα να αλλάξουμε τη διακόσμησή του, επειδή βάψαμε την αίθουσα σε χρώμα βεραμάν. Βάσει των διαστάσεων του πίνακα, υπολόγισα ότι θα χρειαστούμε 28 κομμάτια για να φτιάξουμε την μπορντούρα.

Εκτύπωσα επομένως το αρχείο σε επτά αντίτυπα (σε κάθε σελίδα υπάρχουν τέσσερα κομμάτια), χρησιμοποιώντας πορτοκαλί χρώμα χαρτιού μεγέθους Α4. Αφού τα πλαστικοποίησα, τα έκοψα και έβαλα χαρτοταινία στο πίσω μέρος τους. Τα τοποθέτησα περιμετρικά του πίνακα και με τέτοιον τρόπο ώστε να συνεχίζεται το κυματιστό μοτίβο. Η τοποθέτησή τους θέλει προσοχή, καθώς για να συνεχιστεί το μοτίβο σημαίνει ότι το ένα κομμάτι θα πρέπει στην άκρη του να καλύπτει το άλλο, διαφορετικά το αποτέλεσμα δε θα είναι όπως αυτό της παραπάνω φωτογραφίας.


Εναλλακτικά, παίρνετε χαρτόνι οντουλέ διαστάσεων 50x70 εκ. και το κόβετε χρησιμοποιώντας το πατρόν.

Στο αρχείο θα βρείτε το περίγραμμα για να εκτυπώσετε τις δικές σας μπορντούρες για τους ασπροπίνακες ή τους πίνακες ανακοινώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις