Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα μαντηλάκι για την προπαίδεια

Στη μάχη της προπαίδειας έρχεται να βοηθήσει το μαντηλάκι, το γνωστό παραδοσιακό παιχνίδι. Στην ουσία θα επιδιώξουμε μια παραλλαγή του, προκειμένου να κάνουμε την εκμάθηση της προπαίδειας πιο ενδιαφέρουσα.

Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ίσες ομάδες. Η μία ομάδα παρατάσσεται απέναντι από την άλλη. Δίνουμε στους παίκτες από ένα πολλαπλάσιο ενός συγκεκριμένου αριθμού (όσοι βρίσκονται απέναντι παίρνουν το ίδιο πολλαπλάσιο). Στα μισά της απόστασης των δύο ομάδων τοποθετούμε ένα τούλι (αυτό είχαμε εύκαιρο εμείς) και ξεκινάμε το παιχνίδι φωνάζοντας ένα ζευγάρι αριθμών, για παράδειγμα 4 φορές το 5. Οι μαθητές που έχουν τον αριθμό 20 θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα προς το κέντρο για να πάρουν το τούλι. Ο πιο γρήγορος παίκτης κερδίζει για την ομάδα του έναν πόντο και το παιχνίδι συνεχίζεται.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Όσοι μελετάτε την προπαίδεια ή θέλετε να την κάνετε μια επανάληψη, μη διστάσετε να το παίξετε στην αυλή ή ακόμα και στην τάξη εάν σας το επιτρέπει ο χώρος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις