Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πίνακας γενεθλίων με κεκάκια


Στο νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ο πίνακας με τα γενέθλια των παιδιών αναρτάται στον τοίχο από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα γενέθλια του κάθε παιδιού αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός για το ίδιο, επομένως ο συγκεκριμένος πίνακας αναφοράς έχει ιδιαίτερο νόημα για τα παιδιά.
  

Με τη βοήθειά του, διευκολύνεται η ανάδυση του γραμματισμού, από τη στιγμή που τα παιδιά χρειάζεται να "διαβάσουν" ποιος έχει γενέθλια τον κάθε μήνα. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η προσέγγιση της έννοιας του χρόνου. 

Για να φτιάξουμε τον πίνακα αναφοράς, εκτυπώνουμε τα κεκάκια και τα κεράκια, κόβουμε περιμετρικά και πλαστικοποιούμε. Με ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράφουμε στα κεράκια τα ονόματα των παιδιών και στις φλογίτσες την ημερομηνία των γενεθλίων τους. Κατόπιν, τα κολλάμε στα αντίστοιχα κεκάκια. Στο τέλος της χρονιάς, σβήνουμε με οινόπνευμα τα όσα γράψαμε, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε εκ νέου.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ, σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη μορφή. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Γαλήνη Γκαλά. Τα καρτελάκια που σχηματίζουν τη λέξη "Γενέθλια" θα τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις