Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Παιχνίδι μνήμης με την προπαίδεια


Μία από τις πιο αποτελεσματικές ιδέες για την εκμάθηση της προπαίδειας είναι το παιχνίδι μνήμης. Τοποθετείτε τις κάρτες με τα γινόμενα προς τα κάτω. Το παιδί επιλέγει μία κάρτα και μαντεύει το γινόμενο. Κατόπιν γυρίζει την κάρτα και βλέπει το αποτέλεσμα. Εάν μάντεψε σωστά, την αφήνει έτσι, διαφορετικά τη γυρίζει από την πλευρά της πράξης.

Με τον προηγούμενο τρόπο τα παιδιά παίζουν χωρίς ανταγωνισμό. Μπορείτε βέβαια να εντάξετε και αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι ως εξής: Όποιο παιδί μαντεύει σωστά, κρατάει την κάρτα. Εάν όχι, τη βάζει πάλι στη θέση της.



Εκτυπώνετε τις σελίδες σε χρωματιστά χαρτόνια 160 γραμμαρίων. Κόβετε τις καρτέλες ανά δύο (π.χ. 8x2 και 16). Τις διπλώνετε και τις κολλάτε μεταξύ τους. Εναλλακτικά, εκτυπώνετε σε χρωματιστά φύλλα. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να κάνετε πλαστικοποίηση για να αντέξουν τα καρτελάκια.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Στις σελίδες 2-12 βρίσκονται οι προπαίδειες όλων των αριθμών. Στις σελίδες 22-32 τα γινόμενα εμφανίζονται μόνο μία φορά, π.χ. μόνο 3x2 όχι και 2x3.

Δείτε τη δραστηριότητα και από τις "Ιδέες για δασκάλους"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις