Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Διακόσμηση πίνακα ανακοινώσεων


Σε αρκετές τάξεις υπάρχουν πίνακες ανακοινώσεων φτιαγμένοι από φελλό, ξύλο ή φελιζόλ. Ακόμα κι αν βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση, η διακόσμησή τους ομορφαίνει τον σχολικό χώρο.

Υπάρχουν αρκετές ιδέες για να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να πάρετε ύφασμα με το μέτρο ή σεντόνι. Το τεντώνετε από άκρη σε άκρη και να το στερεώνετε με καρφίτσες ή καρφωτικό χειρός. Καλύτερα να προτιμήσετε μονόχρωμο ύφασμα. Είναι βολικό γιατί αντέχει στον χρόνο και δε φαίνονται οι τρύπες από τις πινέζες ή τις καρφίτσες. 

Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε τραπεζομάντιλο μουσαμά, χρησιμοποιώντας πινέζες στο ίδιο χρώμα. Τα τραπεζομάντιλα αυτά είναι πολύ ανθεκτικά και αρκετά οικονομικά. Το αρνητικό είναι ότι δε θα σας αρέσουν τα περισσότερα σχέδια και χρώματα, οπότε θα χρειαστεί να ψάξετε αρκετά για να βρείτε κάτι καλό.

Υπάρχουν επίσης τα χρωματιστά τραπεζομάντιλα μιας χρήσης που είναι φτιαγμένα από πλαστικό. Υπάρχουν στα super marker σε αρκετά χρώματα και πολύ χαμηλή τιμή.

Εναλλακτικά, βάζετε χαρτί του μέτρου, όπως έχω κάνει στην παραπάνω φωτογραφία. Στα περισσότερα βιβλιοπωλεία υπάρχουν μόνο τρία χρώματα: λευκό, σκούρο μπλε και ανοικτό καφέ. Αν όμως κάνετε καλή έρευνα ή ρωτήσετε τους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου, θα μπορέσουν να παραγγείλουν αυτό που χρειάζεστε. 

Μπορείτε να τοποθετήσετε χαρτόνι canson (50x70 εκ.) ή χαρτί βελουτέ που πωλείται σε ρολό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα χρώματα και είναι αρκετά ανθεκτικό.

Δοκιμάστε επίσης το ρολό αυτοκόλλητο που υπάρχει σε πολλά χρώματα. Θέλει όμως προσοχή στην τοποθέτηση, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργηθούν φουσκάλες με αέρα. 

Μια ακόμα ιδέα είναι η τοποθέτηση τσόχας. Την αγοράζετε από τα βιβλιοπωλεία, από όπου θα βρείτε ποικιλία χρωμάτων.

Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρτί non woven. Πωλείται σε ρολό, είναι αρκετά οικονομικό και τα χρώματά του θα σας ενθουσιάσουν.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω τη γνωστή λινάτσα! Με αυτήν φτιάχνετε πίνακες ανακοινώσεων σε πιο γήινες αποχρώσεις. Μπορείτε βέβαια να επιλέξετε μια χρωματιστή λινάτσα, ανάλογα με το τι προτιμάτε.

Οι πίνακες ανακοινώσεων δείχνουν πιο ωραίοι εάν βάλετε κάποιο πλαίσιο γύρω γύρω. Μπορείτε να διαλέξετε από τα διαθέσιμα πατρόν που υπάρχουν εδώ, για να φτιάξετε την μπορντούρα που ταιριάζει στον πίνακά σας. Υπάρχουν βέβαια και οι χρωματιστές κολλητικές ταινίες που είναι αρκετά φαρδιές. Άλλη επιλογή είναι η φαρδιά κορδέλα από λινάτσα.

Τέλος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κατάστημα που αναλαμβάνει ψηφιακές εκτυπώσεις σε μουσαμά και να παραγγείλετε το χρώμα ακριβώς που επιθυμείτε, σε συνδυασμό με ένα ωραίο πλαίσιο. Θα σας κοστίσει βέβαια παραπάνω, αλλά είναι κάτι που θα σας μείνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις