Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Πίνακας αναφοράς με την αξία θέσης ψηφίων


Οι πίνακες αναφοράς με περιεχόμενο σχετικό με τη διδακτέα ύλη αποτελούν βασικό στοιχείο σε μια σχολική αίθουσα. Η αξία θέσης ψηφίων είναι μια έννοια στα μαθηματικά που διδάσκεται σε όλο το δημοτικό, λόγω της σπειροειδούς διάταξης της ύλης.


Εκτυπώστε τις καρτέλες με την κάθε αξία και τοποθετήστε τις οριζόντια. Από κάτω βάλτε τέσσερις τυχαίους αριθμούς από το 0 έως το 9. Εάν θέλετε να γίνει ο πίνακας διαδραστικός, εκτυπώστε τέσσερις φορές τους αριθμούς από το 0 έως το 9, κάντε τρύπες με διακορευτή στην επάνω μεριά τους και περάστε σε αυτές από έναν κρίκο. Βάλτε τέσσερα καρφάκια και στερεώστε τους αριθμούς κάτω από τις αξίες. 

Ο πίνακας αυτός εμπλέκει τα παιδιά σε ενεργητικές μαθησιακές διαδικασίες. Με τη βοήθειά του τα παιδιά θα κατανοήσουν την αξία θέσης ψηφίου, καθώς και τη λογική του δεκαδικού συστήματος. Θα μπορούν να σχηματίσουν και να συγκρίνουν αριθμούς από το 0 έως το 9.999. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις