Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Οι ρόδες της προπαίδειας


- Ξέρετε τι είναι αυτό παιδιά;
- Τι είναι, κυρία;
- Κάτι που θα σας γλιτώσει από το κλάμα!
- Ποιο κλάμα;
- Στην ηλικία σας εμείς δεν είχαμε τέτοια παιχνίδια και έπεφτε πολύ κλάμα με την προπαίδεια!

Οι ρόδες της προπαίδειας λοιπόν είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά την προπαίδεια. Πολύ απλά τα παιδιά λένε την προπαίδεια και ελέγχουν κάθε φορά το αποτέλεσμα, σηκώνοντας το αντίστοιχο "αφτάκι".


Εκτυπώνουμε τις ρόδες σε χρωματιστά χαρτιά Α4 και τις κόβουμε περιμετρικά. Στη ρόδα που έχει τον αριθμό στη μέση κόβουμε τα "αφτάκια", όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Έπειτα, την κολλάμε πάνω στην άλλη ρόδα, προσέχοντας να μην κολλήσουμε τα "αφτάκια". Τις οδηγίες αυτές τις δίνουμε στα παιδιά, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν τα ίδια.


Εμείς προτιμήσαμε να κολλήσουμε τις ρόδες στα τετράδια των μαθηματικών για να μη χαθούν ή σκιστούν. Με τον τρόπο αυτό, κάνουμε τα τετράδια διαδραστικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις εκτυπώσετε σε χρωματιστά χαρτόνια. Στην περίπτωση αυτή δε χρειάζεται να τις κολλήσετε στα τετράδια.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις