Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορντούρα για πίνακες


Φέτος έχουμε καινούριο ασπροπίνακα στην τάξη και σκέφτηκα να αλλάξουμε τη διακόσμησή του, επειδή βάψαμε την αίθουσα σε χρώμα βεραμάν. Βάσει των διαστάσεων του πίνακα, υπολόγισα ότι θα χρειαστούμε 28 κομμάτια για να φτιάξουμε την μπορντούρα.

Εκτύπωσα επομένως το αρχείο σε επτά αντίτυπα (σε κάθε σελίδα υπάρχουν τέσσερα κομμάτια), χρησιμοποιώντας πορτοκαλί χρώμα χαρτιού μεγέθους Α4. Αφού τα πλαστικοποίησα, τα έκοψα και έβαλα χαρτοταινία στο πίσω μέρος τους. Τα τοποθέτησα περιμετρικά του πίνακα και με τέτοιον τρόπο ώστε να συνεχίζεται το κυματιστό μοτίβο. Η τοποθέτησή τους θέλει προσοχή, καθώς για να συνεχιστεί το μοτίβο σημαίνει ότι το ένα κομμάτι θα πρέπει στην άκρη του να καλύπτει το άλλο, διαφορετικά το αποτέλεσμα δε θα είναι όπως αυτό της παραπάνω φωτογραφίας.

Εναλλακτικά, παίρνετε χαρτόνι οντουλέ διαστάσεων 50x70 εκ. και το κόβετε χρησιμοποιώντας το πατρόν.

Στο αρχείο θα βρείτε διάφορα σχέδια για να τα εκτυπώσετε σε Α4 ή Α3.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις