Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Σύγκριση αριθμών

 


Συνδυάζοντας τα σύμβολα ισότητας και ανισότητας με μια εικόνα που παραπέμπει σε αυτά, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά στην κατανόησή τους. Στο αρχείο υπάρχουν δύο αφίσες, η μία με διψήφιους και η άλλη με τριψήφιους αριθμούς.

Επίσης, στην τέταρτη σελίδα του αρχείου θα βρείτε τα σύμβολα ισότητας και ανισότητας σε μεγάλο μέγεθος, ώστε να μπορέσετε να τα τοποθετήσετε στον πίνακα όταν κάνετε ασκήσεις σύγκρισης αριθμών. Για παράδειγμα, γράφετε δύο αριθμούς στη σειρά αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους και ζητάτε από τα παιδιά να επιλέξουν το κατάλληλο σύμβολο, εξηγώντας την απάντησή τους.

Στη σελίδα 5 υπάρχει αφίσα με την επεξήγηση του συμβόλου «>», στη σελίδα 6 του συμβόλου «<» και στη σελίδα 7 του συμβόλου «=», με χρήση μονοψήφιων αριθμών για αξιοποίηση σε μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη σύγκριση.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις