Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ωρολόγιο πρόγραμμα με κωδικό QR

 

Πέρα από την έντυπη μορφή του προγράμματος, μπορείτε να δώσετε στους μαθητές κωδικούς qr που να είναι συνδεδεμένοι με το αρχείο που έχετε στο Google Drive. Με τον τρόπο αυτό μαθητές θα έχουν πρόσβαση στις όποιες αλλαγές γίνονται, καθώς η ενημέρωση θα συμβαίνει αυτόματα. Σε περίπτωση μάλιστα που μεταβούμε από τη διά ζώσης στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, απλώς θα εισάγετε τους συνδέσμους Webex και οι μαθητές σας θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτούς.

Αρχικά, από τον υπολογιστή σας ανοίγετε την παρουσίαση Google (χρειάζεται να έχετε λογαριασμό Gmail) και κάνετε ένα αντίγραφο. Τα πλαίσια κειμένου που αναφέρονται στα μαθήματα είναι επεξεργάσιμα, οπότε μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Στη συνέχεια, επιλέγετε File -> Publish to the web. Μετά αντιγράφετε τον σύνδεσμο που σας δίνει, τον εισάγετε στη σελίδα QR Code Generator και κατεβάζετε την εικόνα με τον κωδικό qr του προγράμματός σας.

Αποθηκεύετε τη φόρμα εισαγωγής κωδικών QR στον υπολογιστή σας, εισάγετε την εικόνα και προσαρμόζετε το μέγεθός της, ώστε να χωράει στα πλαίσια. Κάνετε αντιγραφή και επικόλληση της εικόνας όσες φορές χρειαστεί. Αποθηκεύετε τη φόρμα σε μορφή pdf και την εκτυπώνετε.

Κόβετε τα πλαίσια και τα κολλάτε στα βιβλία ή στα τετράδια των μαθητών (π.χ. στο εσώφυλλο). Εναλλακτικά, τα πλαστικοποιείτε και τοποθετείτε μαγνητική ταινία σε αυτά, ώστε να τοποθετηθούν στο ψυγείο.

Για να "διαβάσουν" τους κωδικούς QR, οι μαθητές θα χρειαστούν την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet (π.χ. QR Code Reader, QR Code Scanner κλπ.).


1 σχόλιο:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις