Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Σχολικό ημερολόγιο δασκάλου 2021-2022Για την καλύτερη οργάνωση του διδακτικού σας έργου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο για τον δάσκαλο.

Αποτελείται από 117 σελίδες. Περιλαμβάνει ετήσιο, μηνιαίο και εβδομαδιαίο προγραμματισμό, ωρολόγιο πρόγραμμα, λίστα μαθητών, γενέθλια, διάταξη θρανίων, επικοινωνία με γονείς, παρουσιολόγιο, γραπτές δοκιμασίες, βαθμολογίες, καθώς και προγραμματισμό σχολικών δράσεων. Στο τέλος του αρχείου θα βρείτε τρεις σελίδες που προορίζονται για εκτύπωση σε αυτοκόλλητο χαρτί. Για τις συγκεκριμένες σελίδες επιλέγετε εκτύπωση μονής όψης.

Για το παρουσιολόγιο έχει χρησιμοποιηθεί μία σελίδα μόνο, για οικονομία χώρου. Επομένως σημειώνετε τον μήνα και τις απουσίες των μαθητών με μολύβι, ώστε να μπορείτε να σβήσετε τις πληροφορίες αυτές στο τέλος κάθε μήνα.

Στη σελίδα 8 υπάρχει η στήλη "Μέριμνα-επιμέλεια", όπου μπορείτε να σημειώσετε εάν κάποιος γονιός δεν ασκεί την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα του τέκνου-μαθητή. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους αυτούς και τη διαχείριση του θέματος από τους εκπαιδευτικούς μπορείτε να μπείτε εδώ.

Εκτυπώστε τις σελίδες 2-115, κάνοντας εκτύπωση και στις δύο πλευρές του χαρτιού. Στη συνέχεια, προτείνεται η βιβλιοδεσία σπιράλ (μεταλλικό) για να είναι το ημερολόγιο πιο εύχρηστο.

Εάν προτιμάτε την ψηφιακή επεξεργασία του ημερολογίου, μπορείτε να το κάνετε μέσω της δωρεάν εφαρμογής OneNote. Εναλλακτικά, μπορείτε να γράψετε επάνω στο αρχείο pdf (View - Fill and Sign - Add Text).

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Εάν θέλετε να βάλετε στο εξώφυλλο τον δικό σας χαρακτήρα καρτούν, κατεβάστε το επεξεργάσιμο αρχείο και προσθέστε την εικόνα σας. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο powerpoint σε μορφή pdf και εκτυπώστε τη σελίδα 2. Σε αυτήν την περίπτωση, εκτυπώστε από πίσω τη σελίδα 3 του ημερολογίου.


3 σχόλια:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις