Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία τάξης

 

Ακόμα κι αν είμαστε από απόσταση τον φετινό Δεκέμβρη, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια αναμνηστική φωτογραφία με το σύνολο των μαθητών μας.

Ανοίγετε την παρουσίαση Google από τον υπολογιστή σας και κάνετε ένα αντίγραφο. Ζητάτε από τα παιδιά να σας στείλουν μια φωτογραφία τους. Μπορείτε να προτείνετε να φορέσουν έναν χριστουγεννιάτικο σκούφο, κασκόλ, γάντια, πουλόβερ κλπ.

Αφαιρείτε το φόντο της κάθε φωτογραφίας με τη βοήθεια της ιστοσελίδας remove.bg. Εισάγετε τη φωτογραφία στη διαφάνεια της παρουσίασης, προσαρμόζετε το μέγεθός της ώστε να χωράει σε ένα κουτάκι και την τοποθετείτε στη θέση που επιθυμείτε. Αυτήν τη διαδικασία την ακολουθείτε με όλες τις φωτογραφίες που σας έστειλαν τα παιδιά. Εάν θέλετε, προσθέτετε και τη δική σας φωτογραφία.

Στη συνέχεια, γράφετε στα πλαίσια τις ευχές της επιλογής σας και συμπληρώνετε την τάξη ή το τμήμα. Μπορείτε να μετακινήσετε τα πλαίσια, να τα αφαιρέσετε ή να προσθέσετε κι άλλα (αντιγραφή->επικόλληση). Εάν οι μαθητές σας έχουν διαφορετική μητρική γλώσσα από την ελληνική, μπορείτε να γράψετε ευχές και στη δική τους γλώσσα.

Όταν η διαφάνεια είναι έτοιμη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε μορφή εικόνας (File->Download->PNG image) και τέλος να τη στείλετε στους μαθητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις