Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Χαμένο γράμμα


Το "χαμένο γράμμα" είναι μία από τις πιο βασικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της γραφοφωνημικής αντιστοιχίας, που αποτελεί μια αναγνωστική δεξιότητα. Τη χρησιμοποιώ χρόνια και διαπιστώνω ότι έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε μαθητές όλων των τάξεων.

Η δραστηριότητα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, αρχίζουμε με εικόνες και αργότερα τις παραλείπουμε, εκτός κι αν απευθυνόμαστε σε αλλόγλωσσους μαθητές που δεν έχουν επαρκές λεξιλόγιο. Επίσης, στο πρώτο επίπεδο δυσκολίας λείπει ένα γράμμα από την κάθε λέξη. Όταν όμως τα παιδιά τα καταφέρνουν με αυτήν την περίπτωση, σταδιακά σβήνουμε περισσότερα γράμματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την απαλοιφή των εικόνων, η δραστηριότητα γίνεται αρκετά πιο απαιτητική, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη ακόμα και για πιο έμπειρους αναγνώστες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις