Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ο τόνος της φωνής


Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "Πού φωνάζουμε;". Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω αυτοκόλλητα "φωνής", ώστε τα παιδιά να συνδέσουν την ερώτηση αυτή με τη χρήση τόνων στη σωστή θέση.


Εκτυπώστε τη σελίδα 2 σε αυτοκόλλητο χαρτί και κόψτε τα κυκλάκια. Επειδή είναι πολύ μικρά, αντί να τα κόψετε περιμετρικά, κόψτε τα σε σχήμα τετραγώνου. Στη συνέχεια, εκτυπώστε τις σελίδες 3-8 και δώστε τις στα παιδιά προκειμένου να κολλήσουν τα αυτοκόλλητα στη θέση των τόνων.

Πέρα από τις υπάρχουσες σελίδες, μπορείτε να γράψετε δικές σας λέξεις, φράσεις ή προτάσεις. Παράλληλα, δοκιμάστε να γράψετε ψευδολέξεις και να τις διαβάσετε μεγαλόφωνα, ώστε να καταλάβουν τα παιδιά πού πρέπει να τοποθετήσουν το αυτοκόλλητο.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις