Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ClassDojo για επικοινωνία σχολείου-οικογένειας


Η πλατφόρμα ClassDojo ήξερα ότι χρησιμοποιείται για την επιβράβευση της συμπεριφοράς των μαθητών. Σχετικά πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχει κι άλλες δυνατότητες. Μία από αυτές είναι η δυνατότητα ενημέρωσης των γονέων για τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην τάξη.Πιο συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο με τις εκπαιδευτικές δράσεις στο "Ιστορικό τάξης". Το φωτογραφικό υλικό μάλιστα μπορεί να συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο με τους στόχους και τις οδηγίες της εκάστοτε δραστηριότητας ή ακόμα και με το εκτυπώσιμο αρχείο.


Μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέων. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αντικαθιστά τη διά ζώσης επικοινωνία, απλώς λειτουργεί συμπληρωματικά σε αυτήν.

Αρχικά, κατεβάζετε την εφαρμογή στο κινητό και δημιουργείτε την τάξη σας. Στη συνέχεια, προσθέτετε τους μαθητές σας. Μοιράζετε στους γονείς το ενημερωτικό δελτίο και τους προσθέτετε με βάση το email τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις