Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Τερράριο για σαλιγκάρια


Δοκιμάστε να φιλοξενήσετε προσωρινά μερικά σαλιγκάρια στην τάξη σας! Είναι εξαιρετικά κατοικίδια για τα παιδιά και μια πολύ προσιτή λύση για τον χώρο του σχολείου.


Αρχικά, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο βάζο. Ρίχνετε μια παχιά στρώση χώματος στον πάτο του και στη συνέχεια προσθέτετε φύλλα, πέτρες και κλαδάκια. Τοποθετήστε τα τελευταία με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν τα σαλιγκάρια να ανεβαίνουν. 

Μην κλείσετε το τερράριο με το καπάκι του βάζου, εκτός και αν του κάνετε μερικές τρύπες. Μπορείτε βέβαια να το καλύψετε με ένα τούλι, που θα το στερεώσετε αρκετά σφιχτά με λαστιχάκι.

Τα σαλιγκάρια τρέφονται με χόρτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Καθημερινά ψεκάστε το τερράριο με νερό, για την απαραίτητη διατήρηση της υγρασίας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικά τσόφλια αβγού ή κιμωλία, καθώς τα σαλιγκάρια χρειάζονται ασβέστιο για το κέλυφός τους.

Καθαρίστε το τερράριο μια φορά την εβδομάδα. Απομακρύνετε προσωρινά τα σαλιγκάρια αδειάστε το χώμα, τα φύλλα κλπ. Αφού το πλύνετε με νερό, ανανεώστε το περιεχόμενό του και βάλτε τα πάλι μέσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις