Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Συμμετρία με καπάκια


Για την προσέγγιση της έννοιας της συμμετρίας υπάρχουν εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις. Εμείς χρησιμοποιήσαμε δύο κουτιά συσκευασίας και πλαστικά καπάκια μπουκαλιών.


Ο πρώτος παίκτης τοποθετούσε καπάκια στο ένα κουτί και ο δεύτερος έπρεπε να φτιάξει το συμμετρικό σχέδιο στο άλλο κουτί, προσέχοντας όχι μόνο τη θέση αλλά και το χρώμα. Ακολουθούσε η επαλήθευση και η εξήγηση του τρόπου σκέψης των παιδιών.


Αν δε βρείτε τα κουτιά συσκευασίας που φαίνονται στις εικόνες, μπορείτε να εκτυπώσετε τα πλαίσια από το αρχείο που θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις