Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ο πίνακας των σκέψεων


Ο πίνακας των σκέψεων αποτελεί μια ιδέα για να ενθαρρύνετε τα παιδιά στην έκφραση των σκέψεών τους. Είναι ένας τρόπος να δημιουργήσετε έναν χώρο στον οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ελεύθερα τα όσα έχουν στο μυαλό τους, χρησιμοποιώντας λέξεις, φράσεις, προτάσεις, σκίτσα.


Μπορείτε να ορίσετε το αν θα γράφουν σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση ή όποτε το επιθυμούν. Να σημειωθεί ότι ο πίνακας αυτός είναι χώρος προσωπικής έκφρασης, επομένως δε διορθώνουμε τα όποια λάθη κάνουν τα παιδιά.


Για να φτιάξετε τον πίνακα των σκέψεων, τοποθετήστε με χαρτοταινία καφέ χαρτί του μέτρου στον πίνακα. Με τον προτζέκτορα κάντε προβολή της παραπάνω εικόνας στο χαρτί του μέτρου, αντιγράψτε το περίγραμμα του κεφαλιού και κόψτε το. Το κεφάλι που βλέπετε στην εικόνα έχει διαστάσεις 1x1 μέτρο. Τοποθετήστε το στον τοίχο με χαρτοταινία και από πάνω βάλτε τα κυκλάκια με την ερώτηση "Τι σκέφτεσαι;", που μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις