Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

Πράξεις με κλάσματα


Οι πράξεις με κλάσματα αποτελούν ύλη της Ε' τάξης δημοτικού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν τα παιδιά το πώς μετατρέπουμε ετερώνυμα κλάσματα σε ομώνυμα.


Εκτυπώστε τις σελίδες 5-8 σε φύλλα Α4 ή Α3 και πλαστικοποιήστε τα. Αναρτήστε τις αφίσες στον τοίχο της τάξης. Στις σελίδες 2-4 μπορείτε να βρείτε σε στρόγγυλα καρτελάκια τη λέξη "Πράξεις" για να τα τοποθετήσετε πάνω από τις αφίσες.

Στις σελίδες 9-12 υπάρχουν οι ασπρόμαυρες αφίσες. Στη σελίδα 13 θα τις βρείτε όλες μαζί συγκεντρωμένες για να τις μοιράσετε στα παιδιά σαν φυλλάδιο. Στη σελίδα 14 θα βρείτε καρτελάκια με τις αντίστοιχες αφίσες, για να τα κολλήσουν τα παιδιά στα τετράδιά τους ή να φτιάξετε μπρελόκ.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις