Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Γράμματα σε καπάκια


Φτιάξτε ένα πολύ απλό αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό υλικό με την αλφαβήτα, χρησιμοποιώντας πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού.


Εκτυπώστε σε χρωματιστά χαρτόνια τη σελίδα 2 με τα πεζά και τη σελίδα 3 με τα κεφαλαία γράμματα. Κόψτε περιμετρικά τα κυκλάκια (δε χρειάζονται πλαστικοποίηση) και κολλήστε τα με υγρή κόλλα σε καπάκια διαμέτρου 3 εκατοστών. Προτιμήστε καπάκια στο ίδιο χρώμα με το χαρτόνι. Για να τα αποθηκεύσετε χρησιμοποιήστε ένα κουτί παπουτσιών.


Με τα καπάκια τα παιδιά μπορούν να πραγματοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα:
Συνθέτουν το όνομά τους, αρχικά με τη βοήθεια της αντίστοιχης καρτέλας και στη συνέχεια χωρίς αυτήν.
Αντιστοιχίζουν τα πεζά με τα κεφαλαία γράμματα.
Συνθέτουν συλλαβές και λέξεις.
Επιλέγουν ένα καπάκι μέσα από το κουτί έχοντας τα μάτια τους κλειστά και μόλις τα ανοίξουν λένε το φώνημα που αναγράφεται, καθώς και μια λέξη που να ξεκινάει ή να τελειώνει σε αυτό.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις