Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πίνακας συλλαβών σε μεγάλη αφίσα


Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι διπλής εισόδου και περιέχει συλλαβές τύπου σύμφωνο-φωνήεν, σύμφωνο-φωνήεν-φωνήεν, σύμφωνο-σύμφωνο-φωνήεν, σύμφωνο-σύμφωνο-φωνήεν-φωνήεν.


Ο πίνακας με τις συλλαβές μπορεί να αξιοποιηθεί στην Α' τάξη δημοτικού, κατά τη διδασκαλία της ανάγνωσης. Επίσης, ενδείκνυται και για παιδιά των υπόλοιπων τάξεων που έχουν δυσκολίες στην αποκωδικοποίηση συλλαβών και λέξεων.

Ζητάμε από το παιδί να τον διαβάσει με διάφορους τρόπους, δηλαδή οριζόντια, κάθετα αλλά και ανακατεμένα, στοχεύοντας σε όσα γράμματα το δυσκολεύουν.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις