Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πίνακας συλλαβών σε μεγάλη αφίσα


Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι διπλής εισόδου και περιέχει συλλαβές τύπου σύμφωνο-φωνήεν, σύμφωνο-φωνήεν-φωνήεν, σύμφωνο-σύμφωνο-φωνήεν, σύμφωνο-σύμφωνο-φωνήεν-φωνήεν.


Ο πίνακας με τις συλλαβές μπορεί να αξιοποιηθεί στην Α' τάξη δημοτικού, κατά τη διδασκαλία της ανάγνωσης. Επίσης, ενδείκνυται και για παιδιά των υπόλοιπων τάξεων που έχουν δυσκολίες στην αποκωδικοποίηση συλλαβών και λέξεων.

Ζητάμε από το παιδί να τον διαβάσει με διάφορους τρόπους, δηλαδή οριζόντια, κάθετα αλλά και ανακατεμένα, στοχεύοντας σε όσα γράμματα το δυσκολεύουν.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις