Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Oχ, χταπόδι, λάθος πόδι, του Αντώνη Παπαθεοδούλου


Το βιβλίο "Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!" του Αντώνη Παπαθεοδούλου αναφέρεται σε ένα χταπόδι, τον Γιάννο. Καθένα από τα πόδια του έχει διαφορετικό επάγγελμα, όπως γιατρός, μάγειρας, πυροσβέστης, οικοδόμος, ζαχαροπλάστης, φωτογράφος, κηπουρός, κουρέας.



Τις φορές όμως που ο Γιάννος ξυπνάει κακόκεφος, τα πόδια του μπερδεύονται και πηγαίνει το ένα στη δουλειά του άλλου. Τότε παρατηρείται μια αναστάτωση, αφού για παράδειγμα όταν τα παιδιά ζητούν παγωτό από τον ζαχαροπλάστη, αυτός δεν τους δίνει, γιατί δε θέλει να αρρωστήσουν.


Κανένας όμως δε θυμώνει με τον Γιάννο, όλοι δείχνουν να τον καταλαβαίνουν και απλώς του θυμίζουν ότι έστειλε το λάθος πόδι. Αποδέχονται ότι όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες για κάποιον και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ.


Εμείς αφού διαβάσαμε την ιστορία, φτιάξαμε ένα βιβλίο-ακορντεόν, προκειμένου να την αναδιηγηθούμε. Πήραμε μια φαρδιά λωρίδα από χαρτί του μέτρου με μήκος 120 και πλάτος 15 εκατοστά. Τη διπλώσαμε στα δύο, μετά στα τέσσερα και μετά στα οκτώ μέρη. Έπειτα, αλλάξαμε τον τρόπο διπλώματος, φέρνοντας το ένα φύλλο στα δεξιά και το άλλο στα αριστερά, έτσι ώστε όταν ανοίγει να μοιάζει με ακορντεόν.


Η κάθε σελίδα δείχνει τις περιπέτειες καθενός από τα οκτώ πόδια του χταποδιού. Χρησιμοποιήσαμε χρωματιστά χαρτιά και χαρτόνια για να κάνουμε τις φιγούρες. Επίσης, σχεδιάσαμε σε λευκά φύλλα χαρτιού, έπειτα χρωματίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε τις εικόνες στο βιβλίο.

Το βιβλίο "Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!", του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και του εικονογράφου Πέτρου Μπουλούμπαση, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείτε να το βρείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις