Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ευρετήριο ορθογραφίας


Ένας τρόπος να βελτιωθούν τα παιδιά στη σωστή γραφή των λέξεων είναι να χρησιμοποιούν το ευρετήριο ορθογραφίας. Σε αυτό μπορούν να γράφουν λέξεις της ορθογραφίας, του βασικού λεξιλογίου και των συχνόχρηστων λέξεων. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η εκμάθηση της αλφαβητικής σειράς, καθώς οι λέξεις ταξινομούνται αλφαβητικά.


Τα παιδιά γράφουν τις λέξεις στο ατομικό τους τετράδιο, στην άκρη των σελίδων του οποίου είναι γραμμένη η αλφαβήτα. Το βιβλίο δασκάλου της γλώσσας προτείνει τη χρήση του από την Α' δημοτικού, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη διαδικασία εύρεσης λέξεων.

Εάν θέλετε σε κάθε γράμμα να υπάρχουν δύο σελίδες, εκτυπώστε από τη 2 έως τη 51 σελίδα του αρχείου. Εάν θέλετε τέσσερις σε κάθε γράμμα, εκτυπώστε άλλη μία φορά τις σελίδες 4-51 και τοποθετήστε τις στην ανάλογη θέση. Στη συνέχεια, επιλέξτε βιβλιοδεσία με πλαστικό ή μεταλλικό σπιράλ.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις