Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Δείκτης ανάγνωσης


Υπάρχουν παιδιά που εμφανίζουν δυσκολία στην ανάγνωση. Αυτή μπορεί να εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως. Ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι ότι τα παιδιά χάνουν τη σειρά του κειμένου.


Ένας τρόπος είναι να δείχνουν με το δάχτυλο ή τον βοηθό ανάγνωσης. Βέβαια, κάποια παιδιά έχουν ελλιπή συντονισμό χεριού-ματιού ή δυσκολεύονται στον προσανατολισμό αριστερά-δεξιά. Με το βέλος της εικόνας όμως μπορούν πιο εύκολα να δείχνουν την κάθε σειρά που διαβάζουν. Επομένως, συγκεντρώνουν το βλέμμα τους στο συγκεκριμένο σημείο του κειμένου και δε χάνεται πολύτιμος χρόνος με το να ψάχνουν πού βρίσκονται.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Εκτυπώστε σε χρωματιστά χαρτιά και πλαστικοποιήστε τα για μεγαλύτερη αντοχή. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε το πατρόν του αρχείου, κάνετε το περίγραμμα σε ημιδιαφανές πλαστικό εξώφυλλο βιβλιοδεσίας (με ματ υφή) και τέλος το κόβετε περιμετρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις