Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Καρτέλα με τους αριθμούς για το θρανίο (ζάρια)


Σε προηγούμενη ανάρτηση η αναπαράσταση των αριθμών έγινε με τα πούλια του ντόμινο. Οπότε σκέφτηκα να φτιάξω μια ανάλογη καρτέλα, στην οποία η ποσότητα των αριθμών θα παρουσιάζεται με ζάρια.


Τα ζάρια χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στις ασκήσεις των βιβλίων για τα μαθηματικά. Επίσης, αποτελούν οικείο αντικείμενο για τα παιδιά, γιατί είναι κάτι με το οποίο έρχονται σε επαφή όταν παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. 

Εκτυπώστε την καρτέλα και πλαστικοποιήστε τη. Τοποθετήστε τη στο επάνω μέρος του θρανίου και κεντρικά, προκειμένου να τη βλέπουν και τα δύο παιδιά που κάθονται σε αυτό.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις