Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ζευγαράκια αριθμών 1-10


Το εποπτικό υλικό είναι απαραίτητο για να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τα παιδιά τις πράξεις στα μαθηματικά. Προκειμένου να μάθουν για παράδειγμα τα ζευγαράκια των αριθμών, μπορείτε να φτιάξετε το σπιτάκι με τις χάντρες.

Θα χρειαστείτε μια θήκη από DVD στην οποία θα εισάγετε τη δεύτερη σελίδα του αρχείου, για να έχετε από ένα σπιτάκι στην κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα κομμάτι από στρόγγυλο λάστιχο, από το οποίο περνάτε δέκα χάντρες. Υπολογίζετε το επιθυμητό μήκος, έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει σε αυτό η θήκη. Τέλος, το δένετε σφιχτά, κάνοντας διπλό κόμπο. 



Δίνετε το σπιτάκι με τις χάντρες στο παιδί, καθώς και έναν μαρκαδόρο ασπροπίνακα. Του λέτε να γράψει στη στέγη έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 10. Βάσει του αριθμού αυτού, θα πρέπει να κρατήσει ισάριθμες χάντρες στην μπροστινή μεριά και να περάσει τις υπόλοιπες από πίσω. Κατόπιν, του λέτε να μετακινήσει τις χάντρες και να φτιάξει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, για να δημιουργήσει αθροίσματα αριθμών. Η εξοικείωση με τα ζευγαράκια των αριθμών βοηθάει στην εκμάθηση της πρόσθεσης και της αφαίρεσης με πάτημα στη δεκάδα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις