Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ταυτότητες για παιδιά



Στο δεύτερο τεύχος της Γλώσσας Α' δημοτικού και συγκεκριμένα στο κείμενο "Ο θείος Παύλος" της έκτης ενότητας γίνεται η ενσυνείδητη επεξεργασία του συνδυασμού αυ. Μία από τις λέξεις αναφοράς είναι η λέξη "ταυτότητα". Στο τετράδιο εργασιών υπάρχει εικόνα από μια πραγματική ταυτότητα και ακριβώς στην από κάτω δραστηριότητα ζητείται από τα παιδιά να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Βέβαια, τα παιδιά ενθουσιάζονται στη σκέψη του να αποκτήσουν τη δική τους ταυτότητα, οπότε το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή. Εκτυπώνουμε το πρότυπο διαλέγοντας μεταξύ των διαθέσιμων (ταυτότητα για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό ή το ειδικό σχολείο). Τα παιδιά γράφουν τα στοιχεία τους και κολλούν τις φωτογραφίες τους στο αντίστοιχο πλαίσιο. Τέλος, τις κόβουμε περιμετρικά, κολλάμε τις δύο όψεις τους και τις πλαστικοποιούμε για μεγαλύτερη αντοχή. 

Τις χρησιμοποιούμε σε ποικίλες περιστάσεις, όπως στο παρουσιολόγιο, σε παιχνίδια ρόλων (εκλογές, ταξίδια) κλπ. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ταυτότητες για τους ήρωες των βιβλίων της Γλώσσας Α' δημοτικού ή συγκεκριμένους ήρωες αγαπημένων παραμυθιών.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο με τις ταυτότητες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις