Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Καρτελάκια γραμμάτων και συλλαβών


Τα καρτελάκια με τα γράμματα και τις συλλαβές αποτελούν ένα απαραίτητο εποπτικό υλικό κατά τη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος στην Α' δημοτικού.


Μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την ενσυνείδητη επεξεργασία των γραμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικοσυνθετικής μεθόδου. Επίσης, βοηθούν στη φωνολογική επίγνωση, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν τις συλλαβές και τα φωνήματα μιας λέξης. Με αυτόν τον τρόπο κατανοούν τον μηχανισμό της ανάγνωσης και της γραφής.

Με τα καρτελάκια τα παιδιά συνδυάζουν γράμματα ή συλλαβές και συνθέτουν λέξεις. Επιπρόσθετα, εξασκούνται στην ανάλυση των στοιχείων μιας λέξης. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις