Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αφίσες με τους αριθμούς - ντόμινοΣτο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού χρησιμοποιούμε αφίσες με τους αριθμούς, προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά να οπτικοποιήσουν την έννοια του αριθμού. Στα μαθηματικά η λεκτική διδασκαλία από μόνη της στερείται οπτικών αναπαραστάσεων, οπότε είναι απαραίτητη η επίδειξη υλικού. 


Στο αρχείο θα βρείτε αφίσες για τους αριθμούς από το 0 μέχρι το 20. Κάθε αφίσα περιλαμβάνει τον αριθμό ως σύμβολο, ως λέξη και ως ποσότητα. Επιλέχθηκε η ποσότητα να οπτικοποιηθεί με το γνωστό παιχνίδι ντόμινο, καθώς είναι οικείο για τους μαθητές και τους βοηθά να αναγνωρίσουν ποσότητες σε τυποποιημένη διάταξη.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις