Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Χρονικό για τη σχολική γιορτή της 17 Νοέμβρη


Το παραπάνω βίντεο με τίτλο "Νοέμβρης 1973 - Χρονικό" προτείνεται να προβληθεί κατά τη σχολική γιορτή της 17 Νοέμβρη. Σε αυτό παρουσιάζεται ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Για μουσική υπόκρουση έχει επιλεγεί το τραγούδι "Σιγά μην κλάψω" σε στίχους και μουσική του Γιάννη Αγγελάκα. Κατά την προβολή του βίντεο, οι μαθητές μπορούν να σιγοτραγουδούν τους στίχους.

Το βίντεο διαρκεί σχεδόν εννέα λεπτά και πέρα από το χρονικό, περιλαμβάνει μια συγκλονιστική μαρτυρία, που ξεκινά στο 05:24. Η Νάντια Βαλαβάνη μιλάει για τη μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν οι μαθητές για τη μεταφορά των τραυματισμένων από την πύλη του Πολυτεχνείου μέχρι το πρόχειρο ιατρείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις