Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Χρονικό για τη σχολική γιορτή της 17 Νοέμβρη


Το παραπάνω βίντεο με τίτλο "Νοέμβρης 1973 - Χρονικό" προτείνεται να προβληθεί κατά τη σχολική γιορτή της 17 Νοέμβρη. Σε αυτό παρουσιάζεται ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Για μουσική υπόκρουση έχει επιλεγεί το τραγούδι "Σιγά μην κλάψω" σε στίχους και μουσική του Γιάννη Αγγελάκα. Κατά την προβολή του βίντεο, οι μαθητές μπορούν να σιγοτραγουδούν τους στίχους.

Το βίντεο διαρκεί σχεδόν εννέα λεπτά και πέρα από το χρονικό, περιλαμβάνει μια συγκλονιστική μαρτυρία, που ξεκινά στο 05:24. Η Νάντια Βαλαβάνη μιλάει για τη μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν οι μαθητές για τη μεταφορά των τραυματισμένων από την πύλη του Πολυτεχνείου μέχρι το πρόχειρο ιατρείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις