Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Λαχνίσματα της Γλώσσας Α' δημοτικούΣτο βιβλίο της Γλώσσας Α' δημοτικού οι μαθητές μπορούν να συναντήσουν διάφορα λαχνίσματα. Βρίσκονται στο βιβλίο μαθητή (α' τεύχος) και συγκεκριμένα στο τέλος του κάθε δισέλιδου. Τα λαχνίσματα είναι διασκεδαστικά ή ακόμα και ακατανόητα παιδικά τραγούδια που τα έλεγαν πριν από τα ομαδικά παιχνίδια, προκειμένου να χωριστούν οι ομάδες ή να επιλεγεί αυτός που θα ξεκινήσει το παιχνίδι.

Με αφορμή τα λαχνίσματα του βιβλίου τους, προτείνεται οι μαθητές να ζητήσουν από τους γονείς τους να θυμηθούν τα λαχνίσματα που τραγουδούσαν οι ίδιοι όταν έπαιζαν μικροί. Τα λαχνίσματα αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα βιβλιαράκι, ώστε να αποτελέσει υλικό για τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης και να το δανείζονται εκ περιτροπής τα παιδιά.

Επιπλέον πληροφορίες για τα λαχνίσματα υπάρχουν στο βιβλίο του δασκάλου και ειδικότερα στη σελίδα 16.

Βρείτε το αρχείο με τα λαχνίσματα της Α' δημοτικού εδώ. Μπορείτε να τα εκτυπώσετε σε μέγεθος Α3 και να τα δέσετε σε βιβλίο, προκειμένου να τα δείχνετε στα παιδιά όταν τα τραγουδάτε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις