Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Το μαγικό κομφετί


Στο υπέροχο άρθρο της Ρέας Βιτάλη με τίτλο "Τα κομφετί που με πόνεσαν", γίνεται λόγος για έναν διαφορετικό τρόπο καλωσορίσματος την πρώτη μέρα στο σχολείο. Σε αυτό παρουσιάζεται το γράμμα με το οποίο μια δασκάλα καλωσορίζει τους μαθητές της:

Η νύχτα πριν ξεκινήσει το σχολείο, έχει ενθουσιασμό και χαρά. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν. Τα ρούχα σου είναι έτοιμα, η τσάντα σου επίσης. Και η τάξη σου είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα πράγματα που θα ανακαλύψεις. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό σου και σκέψεις κάθε είδους. Αλλά να ξέρεις, ότι μερικές φορές, όλοι μας έχουμε μέσα μας άγχος. Και αυτό δε μας αφήνει να κοιμηθούμε ήσυχα. Γι’ αυτό σου έφτιαξα αυτό το μαγικό κομφετί. Είναι καταπληκτικό και όπως σου είπα μαγικό!  Θα σε βοηθήσει να ετοιμαστείς και να ξεκουραστείς πριν το σχολείο. Απλώς βάλε τη σακούλα με το κομφετί κάτω από το μαξιλάρι σου, τη νύχτα πριν ξεκινήσει το σχολείο, εκεί που ακουμπάς το κεφάλι σου. Αυτό το κομφετί θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς όλη τη νύχτα και θα ξυπνήσεις με όρεξη το πρωί. Και εγώ θα βάλω το κομφετί κάτω από το δικό μου μαξιλάρι και να θυμάσαι ότι ανυπομονώ να ξεκινήσει το σχολείο γιατί θα δω εσένα!

Η δασκάλα σου

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο γράμμα το εκτυπώνετε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο και αφού υπογράψετε, το βάζετε διπλωμένο σε ένα σακουλάκι ή πουγκί με κομφετί. Κατόπιν, το δένετε με χρωματιστή κορδέλα ή απλό σπάγκο. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις